8 tipp a Samsung Galaxy S8-hoz.

Állítsuk be az összes feloldás funkciót

Az S8 ujjlenyomatolvasója nincs a legkézenfekvőbb helyen ugyebár (kamera mellett jobbra), ezért érdemes az összes lehetőséget kihasználni, hiszen ebben a készülékben már van írisz szkenner, és arcfelismerő funkció is! Ha éppen nem esik kézre az ujjlenyomat olvasó, bármikor helyettesíthető ezekkel a funkciókkal. Természetesen a régi pattern-es feloldás és pin-kód is lehetséges, de azért az előzők sokkal modernebbek.

Változtassuk meg a “képernyőgombok” helyzetét

Természetesen csak akkor, ha a kényelem úgy kívánja, egyébként az általános sorrendben van elhelyezve a 3 alsó gomb, amely először ezen a készüléken virtuális (eddig fizikai volt ugyebár). A beállításokban a navigációs sávnál megtaláljuk ezt a lehetőséget, utána meg egyszerűen kedvünk szerint változtathatjuk a sorrendet.

Kapcsoljuk be az Edge értesítéseket

Nem ez az első Edge-el rendelkező készülék, viszont természetesen ez a legfejlettebb ezen a téren. Tudjuk állítani mindkét oldal fényerejét, illetve azt is, hogy világosabban villanjon meg, ha épp értesítést kapunk. Ez például alapból nincs beállítva, nekünk kell kézileg bekapcsolni a beállításokban.

Állítsuk be a képernyő felosztását

Itt a rács felosztására gondolunk, ez szinte mindegyik androidos rendszerben, illetve laucher-ben megtalálható, de érdemes ezt is testre szabni. Hány ikon férjen el függőlegesen/vízszintesen, illetve legyenek e feliratok az ikonokhoz stb.

Váltsunk témát

Mármint a készüléken belül lehet választani más témát, ha az aktuális nekünk nem tetszik annyira. Egyre több lehetőség van a beépített funkcióknál, de ha ez a pár opció nem nyerte el a tetszésünket, akkor könnyedén letölthetünk szinte bármit a Play áruházból.

Állandóan bekapcsolt képernyő

Választhatjuk ezt is, ha van elég lehetőségünk tölteni a készüléket. Az alvó állapot helyett kiválaszthatjuk miket mutasson a készülék, gondolok itt időre, időjárásra, töltöttségre, értesítésekre stb. Ezeket is tetszés szerint lehet optimalizálni.

Használjuk a Samsung Pay-t

Bankkártya és PayPass helyett fizethetünk már a telefonunkkal is, a Samsung Pay szolgáltatás segítségével. Ráadásul ha ezt a szolgáltatást aktiváljuk, és összekötjük bankszámlánkkal, csomó bónuszt is kapunk a Samsungtól!

Készítsünk képernyőfotót

Ez sem új, de cserébe nagyon hasznos, ha hirtelen valamit meg kell örökítenünk, ami a képernyőnkön történik. Mivel itt már nincs fizikai gomb, ezért máshogy történik a képernyőfelvétel, mint a régebbi készülékeken. A legegyszerűbb, ha a bekapcsoló gombot és a hangerőcsökkentést egyszerre megnyomjuk. Miután elkészült a kép, elmenthetjük, megoszthatjuk stb. Ha ez nem tetszik hozzárendelhetünk kézmozdulatot is, de az nem mindig szokott beválni, illetve használhatjuk az Edge erre kialakított funkcióját is.

Smart és Prémium megoldások központ:

1132. Budapest, Váci út 30.

Nyitva tartás:
Hétfő – Péntek: 10.00-19.00-ig
Szombat: 10-17-ig
Telefon: 06 80 983 333
Email: adminisztracio@oktogonszerviz.hu

Aradi utcai ügyfélszolgálat

1062. Budapest, Aradi u. 2.

Nyitva tartás:                                        
Hétfő – Péntek: 8.00 – 17.00 -ig
Szombat: zárva
Telefon: (36-1) 311-7660
Email: adminisztracio@oktogonszerviz.hu